שידוך 9

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 03/12/10 01:40 כו בכסלו התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בחורה שעד לפני 7 שנים לערך הייתי קשורה לציבור הדתי לאומי.

כיום אני משתייכת לזרם היותר חרדי אבל הפתוח שלו-לא הפאנט

ההורים שלי עדיין דתיים לאומיים אולי טיפה התחזקו עקב השינוי שלי.

אני כיום בגיל ה''שידוכים'' והולכת כמובן לפי הציבור אליו אני מתשייכת בשיטת השידעך..

אני לא בחורה רזה והבחורים שלי היום זה הדבר העיקרי שחשוב להם,לפחות סוג הבחורים אותם אני מחפשת..החרדים אבל הפתוחים..

בקיצור-דיי כואב לי שעשיתי שינוי כזה בחיים שלי ודווקא בדבר הזה כביכול לא מקבלים אותי.. אני בחורה שבאמת בלי להשתחצן מי שמכיר אותי ''נדלק'' על האופי שלי כי אני נורא זורמת ושמחה ובעלת חוש הומור ואני מאד כריזמטית ויש לי פול ביטחון עצמי..אבל בנושא הזה אני פשוט נעלמת.. אני לפעמים חושבת אולי פשוט אין לי שידוך בעולם הזה כי נמאס לי כבר לשמוע 'לא' אחרי 'לא' וקשה.

הדבר הזה גורר אותי להכנס לצאטים למינהם ולהכיר שם בחורים בצורה שהם לא יודעים איך אני נראת מכירים אותי וככה נדלקים עליי ואז כביכול כבר לא מעניין אותם המראה. אבל בנינו הבחורים האלה הם לא בחורים איכותיים ולא מה שאני מאחלת לעצמי וזה נובע רק מתסכול.

העניין שרק בצורה כזו של שיחות לפניי הכרות ולפני ששמעו 'היא מלאה' עוזרות..אבל לא כך אני רוצה למצוא את בעלי..

מה לעשות!? אני נואשת!

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,
את מציינת שיש לך בטחון עצמי גבוה, וזו תכונה מאוד חשובה,
בהחלט היא יכולה "לפצות" על ה"חסרון".
הרי ערכו של אדם לא נמדד לפי הנפח או המשקל שלו,
אלא לפי תכונותיו שרכש ולפי מעשיו,
אם יש משהו שלמרות התכונות הטובות שלך, מנתק מגע, סימן שהוא לא בשבילך,
אולי להיות רזה זה דבר שמקל על השידוך אבל מצד שני מכניס למאגר המועמדים הרבה בחורים שבוחנים את האישה לפי המראה, ועליהם בודאי את מוותרת...

את צריכה לקבל את עצמך ולהיות שלימה עם עצמך ובכלל לא לספור את הבעיה הזו,
ואם את תתיחסי לזה כך וגם תשדרי את ההרגשה הזו,
יפתחו לך יותר אפשרויות, וגם מי שזה היה מפריע לו אם תתמלאי בטחון והרגשת שלמות עם עצמך גם הוא יקבל אותך.

בהצלחה

בברכה,

דני ארגמן