שידוך 12

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 06/12/10 00:58 כט בכסלו התשעא

שאלה

שלום רב!

רציתי להתייעץ, האם לדעת הרב אם מישהו מדבר לא נכון וזה מפריע לי זה סיבה לא לצאת איתו? יש מישהו בסניף (הוא בן 22 ואני בת 19) שאנחנו מאוד מתאימים מבחינת העולם הרוחני שלנו ויש לנו שיחות טובות (בד"כ בענייני הסניף, עניינים חשובים ממש, לפעמים זה גולש לפסים קצת יותר אישיים, אבל עדיין חשובים- לא קלות ראש!) אבל הבעיה היא שהוא מדבר עם טעויות מידי פעם, וזה מפריע לי.. השאלה היא אם זה סיבה לא לצאת איתו? האם אני צריכה לדבר איתו על זה..? אולי זה נשמע טיפשי, אבל זה באמת מפריע, וזה מבאס, כי אני באמת חושבת שאנחנו יכולים להתאים.

תודה רבה!

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א. אם הוא מתאים מבחינת העולם הרוחני ויש לו מידות טובות והוא מוצא חן בעניך,
זה מספיק כדי להתחיל,
נכון שיש חיסרון בדבור שלו אבל לכל אדם יש חסרונות,
וצריך להבחין בין חסרונות עיקריים לחסרונות שוליים,
דיבור עם טעויות זה חסרון זניח,
את יכולה לומר לו שזה מפריע לך אבל תתני לו להחליט מה לעשות עם זה,
כמובן את צריכה לצאת מנקודת הנחה שאת לא משנה אותו, לא רק בחסרון הזה אלא בכל דבר שיפריע לך, אפשר לדבר, לבקש אבל לא לדרוש שינוי, כי שינוי זה תהליך פנימי של האדם שיכול לבא רק ברצונו.
בקיצור,לכי על זה!
המון הצלחה!

דני ארגמן