שידוך לברסלבר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 07/06/09 12:57 טו בסיון התשסט

שאלה

שלום רב , אני בת 23 וכמו שאומרים, "יוצאת"..

מאחר וזמן מה לא קיבלתי הצעות רלוונטיות עשיתי מעשה ופניתי לאחד מאתרי ההכרויות של הציבור הדתי לאומי.

הכרתי דרך האתר בחור שגם מגיע מרקע דומה לשלי אבל במהלך חייו התקרב לברסלב.

מבחינת אורח חייו הוא קצת עובד ולומד תורה (הרוב באופן עצמאי או עם רב)

המידות שלו לפי מה שהספקתי לראות טובות ומתאימות לרצוני, אך יש לי מספר חששות שמאחר והוא לומד באופו שונה מהאנשים הקרובים לי ומאיך שחונכתי אני לא יודעת אם הם מקובליפ (בציבור שלנו לא כ"כ, אולי בציבורים אחרים כן.)

למשל- חשוב לו מאוד לימוד התורה והוא מקדיש לכך המון זמן, אך הוא לומד בעיקר עצמאית (וקצת מפחיד אותי שאולי זה נובע מעצלות)

דבר נוסף ועיקרי הוא העיסוק שלו בתורת הסוד. הוא לומד מהזוהר גם עם הרב שלו וגם לבד (הוא בן 29) קשה לי להסביר, אבל הדבר עושה לי הרגשה מאוד לא טובה. (אני מפחדת שאולי זה נובע ממעין שחצנות וניסיון לגעת בדברים גדולים מידי מוקדם מידי.)

אני מאוד מבולבלת וקשה לי לעשות הפרדה בין הפן הדתי לפן האישיותי , ולדעת עם דברים קשורים אחד לשני או נובעים מהרגלים שונים.

רציתי לשמוע את דעת ועצת הרב..

תשובה

שלום

בקהילת ברסלב ישנם זרמים טובים, בריאים ויראי שמיים, אך ישנם גם זרמים מאד בעייתים בכמה מובנים, וצריך להזהר.

על כן אני מציע לך לפגוש את הרב שלו לשיחה, שתפי אותו במה שמפריע לך.

בדקי אם יש בבחור ובבית המדרש שלו בריאות נפשית, אם הוא שמח, אינו פזיז, מודע לחולשות של עצמו, מקבל את המציאות ולא דורש ממנה להשתנות מהר לכיוון שהוא חושב לנכון, מבין את הערך העליון של פרנסת הבית והאחריות על הילדים. אם אלה קיימים זה סימן טוב.

אני מציע שבהמשך תפגשי עם אמו, שתפי אותה בעדינות בחשש שלך והמתיני לתגובה.

באם את חשה חשש, ואת בספק אולי הוא אינו מתאים לך, אל תשתכנעי להסכים להתקדם.
חכי בסבלנות אחראית עד שד' יזמן לך בחור מתאים יותר, או שהוא עצמו יתברר כמתאים.

בהצלחה