שיבוט-

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/05/02 14:02 יא בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

רציתי לשאול האם מותר לשבט אדם לצורך השתלת אברים.

נגיד שבן אדם מאוד חולה והחיים שלו תלווים בכך שיימצא לו תורם של כליה למשל, ואין שום תורם ומצבו מחמיר והוא עלול למות אם לא יימצא לא תורםץ האם מותר לשבט ממנו כפיל שממנו יהיה ניתן לתרום לו את אותה כליה? האם המשובט שנוצר נחשב אדם? האם יש לו אפשרות להתנגד לתרומת האיבר?

ככל שהתשובה תהיה מפורטת יותר- זה יעזור לי יותר,

תודה מראש

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

שיבוט - משמעותו יצירת ת ע ת י ק י ם זהים של תאים ורקמות ואפילו איברים ויצורים שלמים.
נושא זה החל להתפתח לאחרונה. יש חסרונות ויש יתרונות.
ההנחת היסוד היא שהקב"ה נתן רשות לרופא לרפא , ולהועיל לבני האדם.אין בעצם השימוש בשיבוט פגיעה ח"ו באמונה בבורא העולם .

להרחבה נחתן לעיין באנציקלופדיה הלכתית רפואית ערך תורשה עמוד 596.

עיין ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=1462

בברכה,

עוזיאל