שחיקה בנישואין

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 06/02/11 22:52 ב באדר א'

שאלה

שחיקה בנישואין

שאלה

שלום הרב, אני נשואה כבר כמה שנים טובות וככל שהזמן עובר אני מרגישה שהזוגיות שלנו הולכת נשחקת, אני לא יודעת מה לעשות, ככה נגזר עלינו לחיות? שבהתחלה מתלהבים ומתרגשים ועם השנים זה דועך? אם אפשר לקבל קצה חוט למחשבה ועבודה על הענין, בתודה מראש.

תשובה

ישנם גורמים רבים למניעת שחיקה בנישואין, אחד החשובים שבהם נקרא: "הערכה חיובית של חיי הנישואין"
כלומר שמסתכלים על כלל החיים המשותפים, האם הם טובים? אם נסתכל על הפרטים תמיד יהיו דברים מרגיזים ותמיד יהיו נושאים טעונים שיפור, החכמה היא להסתכל להתעלות ולהסתכל בעיקר על כלל החיים.

בן הזוג מעצבן, מבלגן, כועס, 'יודע הכל',
אבל בסך הכל נישואין אלו הם דבר טוב, לא רק צרות, אפשר לקבל תמיכה, יש רגעים של שמחה, של אושר.
איך מצליחים להמיס את הכעס? ע"י שרואים תמונה שלימה וכוללת,
יש מי שעוזר בבית או תומך או מתקשר טוב או כל בחינה אחרת.

חז"ל אמרו : הוי דן את כל האדם לכף זכות פי' : כשרואים את כל האדם אז יכולים לדון לכף זכות [אמרי אמת].

בגמרא מסופר על רב שלמד עם בנו את הפסוק "מוצא אני מר ממות את האישה" שאל הבן כגון מי? אמר לו אביו כגון אמך.
ובהמשך לימד אותו שאין אדם מוצא קורת רוח אלא באשתו הראשונה ושוב שאל הבן כגון מי? ואמר לו כגון אמך.
הכיצד? תמהה הבן, גם מר ממות וגם קורת רוח?
והסביר לו שבשעת מריבה היא מר ממות אבל אחר כך מתפייסת.
זו גדלות שהוא לא נותן למריבה להשתלט ועל כל החיים על כל הרגשות.
עם כל הקושי שבמריבה היא תופסת רק חלון אחד ולא מגדירה את כל מערכת החיים.

כמו כן מסופר על ר' חייא, שאשתו היתה צועקת עליו והוא קונה לה מתנה עוטף ונותן לה, אמר דיינו שמצילה אותנו מן החטא ומגדלת את ילדנו, זוהי ראיה כוללת.
הדברים נכונים גם לכיוון השני מהאישה לבעל.

יש חילוקי דעות, בקורת וכיו"ב אבל לא לתת לזה לשבש את הנישואין, אלו החיים שלכם.
כמו כן יש לפעמים חסרונות עם הורי בני הזוג זה חלק מהנדוניה לא לתת לזה לשבש את הנישואין.

למעשה צריך לקחת דף ולרשום עליו את כל הדברים החיוביים של הנישואין, חוויות משותפות, דיבורים משמחים, נושאים שיש בהם שיתוף פעולה פורה, ועוד, ולמקד את המחשבה בהם, מבלי להפסיק לשקוד על הענינים האחרים שצריכים קידום.

כמובן ישנם גורמים נוספים התורמים לטיפוח הזוגיות ומניעת השחיקה, כמו שיחה, גיוון, תמיכה, וגם בהם צריך לעסוק.

בברכה,
דני ארגמן