שחיה מעורבת2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/02/02 13:02 כה בשבט התשסב

שאלה

שאלתי את הרב לפני כמה ימים אם רק לבנים אסור ללכת למעורב ומהו המקור לאיסור שחיה מעורבת.

וכבוד הרב ענה לי רק על חצי השאלה.

אני אשאל שוב בצפיה שהרב יענה לי עכשיו.

האם נכון הדבר שהאיסור הוא לבנים - ולבנות לא?

ואם נכון הדבר אז משמע הם מחטיאות אז רציתי לדעת מה דינו של המחטיא. ומהו המקור (ספר, פרק ופסוק) של האיסור הנ"ל.

בתודה מראש זאבי

תשובה

בס"ד

איסור המחטיא הוא "לפני עיור לא תתן מכשול" והוא חמור ביותר כיון שמי שחברו חטא על ידו לא נכנס במחיצתו של הקב"ה.

כל זה הוא בהנחה שהאיסור רק לגברים. אבל זה לא נכון כיון שאיסור נגיעה הוא לשניהם בשווה וכל האיסור הבאים אחר כך כנ"ל הם כנ"ל.
אי אפשר לומר אני רק מסתכל בבנות לא לבושות צנוע או בגד ים אבל אני עוצר כאן ולא ממשיך הלאה. אין ולא היה ולא יהיה מי שיעמוד בזה. לכן האיסור הוא על שניהם בשווה.

כל השאלה האם אין איסור לנשים לראות בנים לבושים בבגדי ים. וכי להן מותר לתור אחרי עיניהם ואחרי לבבן?