שחיה במקום שאפשר לראות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/08/03 13:20 יב באב התשסג

שאלה

בס"ד

שלום!

אני גרה בבניין עם בריכת שחייה וישנם שעות נפרדות אבל יש אפשרות שאנשים ישקיפו מהמרפסת של הדירה שלהם אל בריכת השחייה. רציתי לדעת אם במצב כזה השחייה מותרת?

בתודה מראש.

תשובה

שלום רב !

אם זה מקום שהמרפסות הם רחוקות מהברכה כל כך שלא רואים את הגוף ברור. די בכך שתלבשי בגד ים צנוע. אינך צריכה לחשוש שמישהו יקח משקפת ויסתכל.

אם המרפסות קרובות - השחיה מותרת עם חלוק המכסה את הגוף, אחרת נוצרת בעיה של הכשלת הרבים.

ולדעתי צריך לבדוק אפשרות שיהיה כלל שמקובל על תושבי הבנין, שבשעה שנשים מתרחצות בשעות נפרדות - גברים לא יוצאים למרפסות הפונות אל הבריכה.

במקרה זה בודאי אינך צריכה לחשוש גם אם מישהו יעבור על התקנה.

כל זה מן הדין והרוצה להחמיר בכל מקרה - תבוא עליה הברכה.

כל טוב.