שזיפים מיובשים

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 15/10/06 10:12 כג בתשרי התשסז

שאלה

שלום הרב, קניתי שזיפים מיובשים במשקל במקום שהכשרות על הפירות היבשים הוא בד"ץ. השזיפים היו מונחים בכלים גדולים ופתוחים לאויר. תוך כדי שלקחתי ראיתי שזבובים מתעופפים להם בין הפירות היבשים. וחשבתי שאולי תתכן עם זה בעיה הלכתית כי אולי הזבובים הטילו ביצים על השזיפים שקניתי וחלילה הם יתפתחו לזבובים ואז יש חשש שנאכל אותם. אז האם יש דרך לבדוק או לנקות פירות אלה או שעלי לזורקם? והאם מלכתחילה עדיף לקנות בגלל סיבה זאת פירות יבשים סגורים ולא על משקל? תודה מראש

תשובה

שלום רב,
א. בשזיפים מיובשים אין כיום בעיה חמורה של חרקים, ובאשר לחשש מהטלת ביצי הזבובים, רצוי לפתוח כמה מהם ולבודקם. אם הם נראים נקיים – אפשר לאכול.
ב. פירות יבשים הנמכרים בשקיות סגורות הם בדרך כלל נקיים יותר, אולם אין איסור לקנות פירות כאלה הנמכרים בתפזורת, אלא שיש להקפיד לבדוק אותם טוב יותר לפני האכילה.

בברכה,
רונן לוביץ