שותפות לעבודה שנעשית גם בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/12/06 12:11 טז בכסלו התשסז

שאלה

שלום,

אני עוסק בציור, ויש לי חבר טוב שעובד באנימציה. לאחרונה הוא התחיל להריץ רעיון שיש לו לסדרה בטלויזיה. כרגע הוא ושותפה שלו לעבודה עושים את רוב העבודה על זה בבית, בזמנם הפנוי, והם בקשו ממני גם לעזור להם בזמני החופשי. נכון לעכשיו זה עוד לא עבור רווח כלשהו אבל אולי בעתיד זה ישתנה. האם אני יכול לעזור ולשתף פעולה כשאני יודע שהוא והיא יושבים ועובדים על זה בשבתות (כמובן שאני לא יכול לדרוש מהם לחלק אחרת את העבודה בזמנם החופשי כך שלא יחללו על זה את השבת)? והאם כאשר הדבר יהיה כבר תמורת רווח- העניין נעשה בעייתי יותר?

תודה.

תשובה

שלום וברכה
בקיצור,
אם אין אפשרות אחרת אלא לעבוד על כך בשבת (לדוגמה: אתם יושבים ביום שישי אחה"ת על פרוייקט שצריך להיות מוכן במוצאי שבת) – הדבר אסור.
לעומת זאת, אם תיאורטית הם יכולים לא לעשות זאת שבת – אתם יכולים לעבוד ביחד. הצער הגדול על כך שהם עובדים בשבת נותר בעינו, אולם מותר לעבוד כך.

כל טוב