שונות

חדשות כיפה הרב בני לאו 20/04/02 14:25 ח באייר התשסב

שאלה

כבוד הרב יש לי שאלה:

במידה ונולד לזוג בן בכור,והוא גם נכד ראשון משני הצדדים,למי נהוג לתת את כבוד הסנדק בברית המילה?

תשובה

לויקי שלום.
אצל אשכנזים בדרך כלל נהוג שהאשה זוכה לכל הכיבודים של הילד הראשון (בחירת שם,סנדק ועוד), בספרי מנהגי תימן מופיע שדווקא הסב מצד האבא זוכה בסנדקאות. כדאי לא להתעקש על פי מנהגים אלו אלא לנסות ביחד (בי הזוג) לראות למי יוכלו להיטיב על ידי כיבוד זה. יש משפחות שהסב מצד האב ימצא עצמו בפסגת חייו ויש משפחות שהסב מצד האב לא יתרגש כלל. כדאי לקבוע בענין זה לפי אופי המשפחה.
בברכה
בני לאו