שומרת נגיעה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/12/09 22:38 כב בכסלו התשע

שאלה

אנ מתחילה לשמור נגיעה מבנים

חשוב להגיד שלפני זה תמיד הייתי בחברה עם בנים

ועכשיו אני אפילו לא יודעת איך מתחילים ומה להגיד להם

ואני אפילו מפחדת שיהיה צחקוקים מאחורי הגב

תשובה

בס"ד
שלום רב,
חזרה בתשובה היא גבורה.
איזהו גיבור הכובש את יצרו.
לשנות הרגלים זו חזרה בתשובה שצריכה כוחות גדולים מאוד - וברוך ד' שאת מוצאת אותם אצלך.
אני בטוח שלאחר שתתחזקי בתיקון של שמירת נגיעה תרגישי שאת עלית על מסלול של התקדמות ותוסיפי להתחזק עוד ועוד.

באשר לשאלה 'איך מתחילים ומה להגיד להם'
התשובה היא שלא צריך לעמוד מול כולם ולהצהיר הצהרות - בדרך כזאת עלולים באמת לעורר צחקוקים.
צריך לומר לכל אחד בנפרד, ובלי לעשות עניין - 'אני החלטתי לא לגעת בבנים, אני מבקשת שתתחשב בי', זה הכל.
אם מישהו לא יזכור (או לא ירצה לזכור) תעירי לו בעדינות ובנחת, בלי צעקות ורעש 'אבקש ממך לא לגעת, אני לא מעונינת לגעת בבנים'.
אם את תפעלי בעדינות ובשקט, בלי למשוך תשומת לב ולעשות עניין - כולם יבינו שאת עושה זאת באמת ובתמים מתוך הכרה פנימית והם יכבדו אותך על כך.
בהצלחה