שומרי שבת ומחללי שבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/03/07 13:00 כט באדר התשסז

שאלה

כבוד הרב שאלתי היא. האם מותר לשער על ידי שמועה שמישהו מחלל שבת ולנהוג כלפיו כמחלל שבת. או צריך שני עדים כשרים לעדות שראו אותו בפרהסיה בפני עשרה מישראל עושה מלאכה בשבת שאסרו על ישראל לעשותה. אודה לכבודו מאוד אם יואיל לענות על שאלתי . בתודה מראש. שלמה מזור

תשובה

ב,ה

שלום.

אין כל הצדקה להטיל ספק בבני אדם בשאלה האם הם חיללו את השבת אלא אם כן הדבר הוכח .
ההוכחה היא לא צריך להיעשות בבית דין או בית משפט אלא ע"י ידיעה פשוטה או ראיה פשוטה של המעשה.

ודע לך שאם אדם כזה בא לבית הכנסת להתפלל מי מסוגל לדעת מה מתחולל בנפשו באותם רגעים?
אולי הוא מהרהר תשובה בלבו ברגע זה ?
והרהור תשובה יש בו כדי לחולל מהפך בנפשו של האדם עד כדי הפיכתו לצדיק!!!!

ולכן אדרבא מצווה חשובה היא לאהוב אותו ולקרבו כהלל הזקן שצווה "הוי מתלמידיו של אהרון אוהב שלום ורודף שלום אוהב את הבריות ומקרבן לתורה"

וזה תלוי במתפללי ובאי בית הכנסת אם הם חושבים אהבה זה פועל על האדם השני כי "כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם" .

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.