שום כתוש שהוכנס לתוכו כף בשרית

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/05/10 21:37 ג בסיון התשע

שאלה

מה דינם של שום כתוש קפוא או לחלופין רסק עגבניות שהכניסו לתוכם כף או סכין בשרית נקייה. האם ניתן להשתמש בשום או ברסק למאכלים חלביים? וכן להיפך. תודה

תשובה

ב,ה

שלום.

1)השום והכף מותרים בתנאי שהכף הייתה נקיה.
ואין לעשות כן לכתחילה.

שום נחשב כדבר חריף ודבר חריף נחשב כדבר חם ואם היה מדובר בחיתוך של סכין בשרי בשום אז השום היה הופך להיות בשרי כיוון שמדובר בשילוב של חריף שהוא חם עם "דוחקא דסכינא" אך כאן מדובר בנגיעה של כף בשום ללא "דוחקא דסכינא". ולכן בדיעבד הדבר מותר.
אבל לכתחילה יש צורך להזהר בדבר ולייחד כף חלבית או בשרית . כנ"ל לגבי קופסת רסק עגבניות אם לקחת רסק מהקופסא בכף בשרית נקיה לצורך תבשיל חלבי הדבר מותר . ואין לעשות כן לכתחילה.

כדאי לך לעיין עיון נמרץ בשו"ע יו"ד סימן צו.

בתאבון,

עוזיאל אליהו,

.