שוויון איש ואשה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/03/02 15:13 כח באדר התשסב

שאלה

האם צריך להיות שוויון בין נשים ובין גברים ומדוע

בהתיחס לפסוק "ואל אישך תשוקתך והוא ימשול בך(בראשית)

תשובה

בס"ד

בעקרון לפני שחטא אדם הראשון וחוה לא היה מצב של "ואל אישך תשוקתך והוא ימשול בך". רק אחרי החטא נתקללו אדם וחוה וזה חלק מהקללה.

אין מצוה להיות מקולל ולכן מצוה על אדם לאהוב את אשתו כגופו ולכבד יותר מגופו. אין שום מצוה למשול באשה. עד כדי כך שהאר"י ז"ל אומר שהמצוה ואהבת לרעך כמוך נאמרה בעיקר על האשה.

אצל הצדיקים האמיתים היו רואים בחוש איך הם מתקנים את חטא אדם הראשון לפחות אצל עצמם, ודוגמא לכך הם יחסי אברהם ושרה ושאר האבות והאמהות.

היום העולם יותר נתקן ואפשר לראות שכל הקללות שנאמרו שם הולכות ופוחתות. יש צורך בפחות זיעה על מנת לאכול לחם. יש פחות צער בלידה. יש פחות סכנה בלידה. יש פחות מות מנחשים. יש פחות קוצים ודרדרים בשדות ההחקלאיות.

כל הדברים הללו הם פרי פיתוחו של האדם. וזהו עיקר עבודתינו. לתקן חטא אדם הראשון ולצאת מהקללות שלו.