שוב לגבי הפוייקה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/04/11 11:32 יג בניסן התשעא

שאלה

שוב שלום רב.

האוכל המתבשל בסיר תמיד בבחינת "רטוב" כי תמיד ישנם נוזלים מרובים בתוך הסיר.

הסיר אינו בגדר תנור אפיה ואין בו שימוש בסוג בישול אשר הייתי מגדיר כ"אפיה".

את הסיר אני מנקה בצורה יסודית מאוד ובתוספת חומרי ניקוי חזקים מאוד אשר נועדים להסיר כל חלק "שרוף" אשר היה יכול להדבק אל הסיר.

לאחר שהסיר מצוחצח ונקי היטב, מוגעל ומלובן (באמצעות כלב גז) עדיין יכולה להיות בעיה של כשרות בסיר?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

נסכם שלשה תנאים שצריך לעמוד בהם ואז הפויקה כשר כראוי:

א. בשימוש השגרתי תמיד יש נוזלים בסיר.
ב. מלבנים ב-'כלב גז' שריטות, חריצים ונקודות שנראות כלכלוך גם בתוך הסיר, ולא רק מבחוץ.
ג.מגעילים ברותחין בתוך סיר אחר או מכניסים בסוף אבנים או ברזל לוהט שיביא גלישה אל מחוץ לסיר.

כך יהיה לך פויקה כשר וחג שמח :)