שהיה בבית ארוסה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/04/02 03:28 יט בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב,

אני וארוסתי גרים רחוק מאד אחד מהשניה. התחבורה מהיישוב שבו היא גרה ואליו היא דלילה מאד. אחרי תשע בערב אין איך להגיע או לחזור.

השאלה שלי היא האם מותר לי לבוא אליה לשבת, כאשר אנחנו מקפידים, כמובן, על איסורי נגיעה וייחוד. אם לא - אילו בעיות בדיוק יש עם זה?

שאלה נוספת באותו הקשר - ישנו איסור שהחתן והכלה יישנו באותו הבית. האם האיסור הזה קיים גם כאשר הם ישנים בקומות שונות? ומה לגבי בית סמוך שגם נמצא ברשות המשפחה שלה, אך הוא עם כניסה אחרת וחוזה אחר?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

מותר לבא לשבת.
אסור לכם לישון באותו בית, אפילו בקומות שונות.
בית נוסף ששייך למשפחה מותר.

שיהיה במזל טוב