שגגה בכתיבה בחול המועד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/04/12 20:48 יז בניסן התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב,

כאשר יצאהו לטיול בחול המועד חילקו לנו דפי הגרלה למילוי הפרטים ידעתי שאסור לכתוב בחול המועד אבל כולם כתבו אז גם אני. האם לא נהגתי כשורה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

האיסור לכתוב בחול המועד הוא על דברים שאפשר לעשותם לאחר החג. במקרה שלך זו הגרלה שצריך למלא את הפרטים עכשיו ואם לאו אין הזדמנות אחרי החג, זה נכלל בקטגוריה של 'דבר האבד' שמותר לעשות בחול המועד.

עם זאת עליך לבדוק את מצבך הרוחני שהרי מבחינתך לא עמדת במה שאתה חשבת לאיסור.

הדבר דומה לאדם שיחשוב שלפניו בשר טרף ובגלל שהוא רעב הוא יאכל אותו. גם אם אח"כ יתברר לו שהבשר היה כשר עדיין הוא צריך חשבון נפש על מצבו הרוחני!

חג שמח!