שבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 16/06/17 10:31 כב בסיון התשעז

שאלה

שלום הרב, אני כרגע מסיימת קורס חשבי שכר, יש לי מבחן סיכום של הקורס ביום ראשון. רציתי לשאול האם מותר לי לחזור על החומר בשבת?

תשובה

שלום

לכתחילה ודאי שהשבת ניתנה לנו בשביל לעסוק בה בענייני קדושה.

התירו ללמוד בשבת למבחן דברים שיש בהם גם צורך בעצם הידיעה, כמו מדעים או היסטוריה.

במקרה שלך, זה יותר בעייתי, כיון שמן הסתם הצורך בידיעה הוא לא מצד הנושא עצמו, אלא מצד הצורך בו למבחן ולעבודה, ולכן זה יותר הכנה.

מה גם שכאן הנושא הוא בדברים שהם עצמם קשורים לחילול שבת - חישובי שכר וכיוצא בזה.

לכן אם יש אפשרות, עדיף מאוד לרכז את הלימוד היום ובמוצ"ש (אפשר לישון בשבת לצורך זה, אך בלי לומר זאת במפורש).

אם אין ברירה, יש על מי לסמוך בשעת הדחק ללמוד גם בשבת, וגם אז, לא לומר במפורש שאת לומדת לצורך המבחן.

בהצלחה רבה ושבת שלום