שבת

חדשות כיפה הרב שי פירון 19/06/02 11:17 ט בתמוז התשסב

שאלה

בתור סטודנטית אני נאלצת להישאר שבתות במעונות בהן אני מתגוררת בזמן מבחנים

לאחרונה העלת חברתי בעיות ורציתי לדעת מה קורה במקרים אלו

א) במידה וישנם בארוחת שבת אך ורק בנים שאינם שומרים שבת מה הדין של אמירת הקידוש יוצאים ידי חובה או לא??

ב) קרה מקרה לחברה שלי והפלטה כמעט ועלתה באש משום טעות היו אנשים בארוחה שכיבו את הפלטה ואחר חיברו אותה האם היה מותר להשתמש בה אחר כך??

ג) פלטה בשבת חייבת בנייר כסף מעליה??

בתודה רבה דברת

תשובה

ב"ה

שלומות

1. תוכלי לומר את נוסח הקידוש.
2. ברמה העקרונית ראוי שלא תשתמשו אף שמן הבחינה ההלכתית יש מקום לפלפל בהלכה זו. בכל מקרה, אם עשו זאת לצורככם - ודאי שאסור להשתמש אחר כך.
3. לא. אבל אם רוצים לחמם דברים בשבת, יש דברים שאסור להניחם על הפלטה. לאותם דברים, לא מועיל נייר כסף אלה הגבהה כזו או אחרת כגון תבנית הפוכה.

בברכה,

שי