שבת

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 14/07/19 17:06 יא בתמוז התשעט

שאלה

כבוד הרב שלום,

לעיתים קרובות אני נתקלת בחבילות של ״שלוקים״ (שלגונים) שצריך להפריד לשניים, שעל העטיפה רשום ״מומלץ להפריד לפני שבת״. רציתי לשאול האם ההפרדה היא חילול קודש שבת?

תודה רבה, שבת שלום והמון בריאות,

אורן

תשובה

שלום וברכה,

ישנה מחלוקת לשם שמיים, בין רבנים חשובים בני דורנו בעניין הזה.

ישנם רבנים המתירים להפריד בשבת, משום שזה דרך האכילה, ואין בזה שום תיקון כלי.

לעומתם, ישנם רבנים הסוברים שיש בזה איסור מחתך, או איסור מתקן כלי, ועל כן אוסרים לחלוטין לעשות זאת בשבת. על מנת לא להכנס למחלוקת הנ"ל, כתבו על המוצר "שמומלץ להפריד לפני שבת".

על כן לענ"ד נראה, שכך צריך לנהוג לכתחילה, ולחתוך את השלוקים לפני שבת, או לאכלם שלמים בשבת. אך בדיעבד, שכאשר הדבר נעשה בשבת,בוודאי שיש על מי לסמוך.

ברכה והצלחה