שבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/08/12 11:21 כה באב התשעב

שאלה

שלום הרב.

אני עוסק בפורום מסויים ועכשיו שואלים שאלות בענייני דת ואני לפעמים עונה שאני יודע .

עכשיו לשאלתי , הפורום פתוח גם בשבת ויש משתמשים שרושמים שאלות בשבת האם אני יכול לענות להם במוצ"ש או לא ?

תודה רבה.

תשובה

מצד ההלכה נטו אין בעיה לענות במוצ"ש למה שנשלח בשבת, כי אינך מסייע לדבר עבירה, שהרי (לצערנו) כנראה שאותו אדם היה גולש באינטרנט בשבת בכל אופן.

מצד שני, כאשר אתה עונה לו, יש סיכוי שתוכל לקרב אותו, כך שבבוא הזמן הוא בעזרת ה' ישמור שבת, או לפחות יתייחס בכבוד לשמירת השבת.

עלה והצלח!