שבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/09/10 12:49 ד בתשרי התשעא

שאלה

ב"ה

שלום כבוד הרב,

1.האם מותר למרוח בשבת משחה נגד כוויות?

2.האם מותר לסחוט ממים את הסקוץ' של שבת?

3. האם מותר בשבת להזיז ולכוון את כיוון הרוח של מאוורר או של מזגן(למשל ע"י הזזת התריס שקובע את כיוון המיזוג)?

4. האם מותר להשתמש בשבת במברשת ומשחת שיניים רגילים? (אנחנו ספרדים)

5. האם מותר להשרות תבניות, סירים וכדו' במים בשבת, ע"מ להקל על שטיפתם במוצ"ש? וכן האם מותר להכניס בשבת כלים למדיח ע"מ להפעילו במוצ"ש?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב!

אם הכוויה מאוד כואבת אז מותר להניח משחה או ג'ל על הכוויה אבל לא למרוח, אפשר גם לחבוש על המשחה, או להניח את המשחה על תחבושת ולחבוש.

אסור לסחוט את הסקוץ בשבת ולכן משתמשים במעין ליפה מחוטי פלסטיק - מיוחדת לשבת.

מותר להזיז את הטריסים של המזגן או המאוורר

הרב עובדיה מתיר משחת שיניים בשבת

מותר להשרות תבניות במים (בלי סבון)

אם נוהגים בכל השבוע להכניס הכלים למדיח כי זה מקומם אז מותר אבל אם זו הכנה לקראת מוצאי שבת אז אסור