שבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/04/10 17:41 ח באייר התשע

שאלה

שלום ,

יש לי מספר שאלות :

1. האם ניתן להקדים תפילת ליל שבת מפאת ארוע מיוחד (אם כן בכמה זמן ). מה לגבי מוצאי שבת - האם ניתן לאחר הבדלה מפאת אירוע מיוחד ועד איזה זמן?

2. האם אישה שהדליקה נרות לפני כניסת השבת יכולה לנסוע ברכב ( כל הפעולות נעשות לפני כניסת השבת?

בתודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,
1. ניתן לקבל שבת מפלג המנחה שהוא שעה זמנית ורבע לפני צאת הכוכבים. יתפללו 'קבלת שבת' תפילת ערבית ויערכו קידוש וסעודה. צריך רק לזכור לקרוא שוב קריאת שמע לאחר צאת הכוכבים.
2. ניתן לאחר הבדלה על הכוס במוצאי שבת ללא הגבלת זמן.
3. אישה שמדליקה נרות יכולה להתנות שלא תקבל שבת ולנסוע ברכב (אבל הדבר אינו רצוי) חובה שמישהו אחר מבני הבית יקבל שבת בהדלקה זו והוא לא יעשה לאחר מכן מעשים של חילול שבת. (שמירת שבת כהלכתה כרך ב עמ מח)