שבת שטח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/07/13 18:30 ז באב התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

בעוד כחודש אחותי בע"ה תתחתן.

לפני החתונה נערוך לה שבת כלה, ואנחנו רוצות להתאים את השבת אליה ולעשות אותה בטבע (נהיה רק בנות כמובן).

רציתי לשאול מהם החוקים בעניין עירוב?

יש עצים במקום שאליו נלך, כך שחשבנו לקשור חוט שפגט כעירוב. האם יש כללים לגבי גודל העירוב, גובה החוט, או דרך אחרת מלבד חוט לסמן תחום שבת?

תודה רבה וכל טוב,

נטע.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

עירוב חצרות הוא נושא מאוד רחב ומורכב בהלכה.
יש הרבה דרכים להקיף את האזור, צריך לבחון את השטח.
גדר קיימת, בתנאים מסוימים, יכולה להיות מחיצה.
מדרון משופע בזוית מסוימת, גם הוא יכול להוות מחיצה.
אם מותחים חוט, צריך לשים לב שהוא יעבור בראש העמוד ובמידה שלא, צריך להעמיד מתחת לחוט חבית או מוט רחב...

אני חושש מאוד שאין לכם הידע והנסיון להקים ערוב תקין.
יש לכך שני פתרונות:
1. לבקש ממי שמתמצא בדברים, להלוות אליכם ביום חול, כדי שיקים את הערוב לפני שבת או שינחה אתכן באפן מדויק בהתאם לשטח מה בדיוק לעשות.

2. אפשרות שניה (פחות טובה) שתהיו בקשר טלפוני עם מי שמתמצא, תוך כדי עבודתכן בהקמת הערוב, כדי לקבל הנחיות מדויקות לפי תנאי השטח.

רצ"ב קישור לפרטי ההלכה בנושא מתוך השעורים של הרב אליעזר מלמד - כדי שתתרשמו מהמורכבות
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=656