שבת צוות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 29/05/13 17:21 כ בסיון התשעג

שאלה

שלום לכבוד הרב . אני אשתדל לתת מספיק רקע על הסניף ועל השבת כדי שהתשובה תהייה כמה שיותר אקטואלית .

לפני שנכנסתי להדריך בבני עקיבא קיבלתי על עצמי להיזהר כמה שאפשר מהבעיות שיכולות להתעורר בתנועה מורכבת כזו.. הסניף הוא חצי נפרד . אין לי מד''שית ברוך ה' ואני משתדל לפעול כמה שיותר מתוך כוונה לשם שמיים ולא שם הכבוד ואני באמת משתדל לשקול כל צעד שאני עושה בסניף בפינצטה בגלל המציאות המורכבת שבני עקיבא מייצרת . הסניף הוא סניף מאוד מורכב והשליחות שם מאוד גדולה וברוך ה' התוצאות בשטח התחלנו מחמישה חניכים ועכשיו אנחנו 15 רק שלי וגם יש להם בית מדרש שבועי. ועדיין לא לכל אירוע של חבריא ב' אני מגיע מחשש לתוכן שלו ופתאום עלה הנושא של שבת צוות שתהייה מעורבת ונפרדת . יש שיחות נפרדות לבנים ולבנות כל השבת ויש שיחות מעורבות ויש ארוחות צוות בשתי שולחנות נפרדים לבנים ולבנות. ועדיין יש מדריכים ומדריכות שאמרו שזו הזדמנות מצוינת להכיר את הבנים קצת יותר טוב ולדבר וכול' תירוץ אחד ששמעתי בקשר ללמה כן צריך ללכת היא כי השבת לצורך וזה אמור לתת לנו כלים בהדרכה ולבנות גיבוש בצוות .

שתי שאלות מתעוררות . כמה חשוב גיבוש בצוות והאם זה לא יצא שכרו בהפסדו ?

והאם יש חשש להיגרר אחרי קלות ראש שיכולה להתעורר בין הבנים לבנות ? וכמה באמת נזק יכול להיגרם אם לא אלך לשבת ( גם מצד פורש מהציבור, גם מחשש של לעורר מחלוקת מיותרת ביני לבין מדריכים אחרים וגם מחשש של חילול ה' כי כמו שתורה מצווה אותנו להתרחק מנשים אנו מצויים להשכין שלום בעם ישראל ואני מפחד לא להיסחף יותר מדי בהפרדה עד כדי כך שאני אפגע ברגשות של אנשים אחרים ואז זה גם יצא שכרו בהפסדו) תודה וסליחה על האורך , זה באמת חשוב לי .

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

שאלה מורכבת,

אשמח ליעץ לך בפלפון 052-7710491

בברכה,

דני ארגמן