שבת וצניעות

חדשות כיפה הרב שי פירון 05/08/02 15:01 כז באב התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב. יש לי שתי שאלות:1. אמנם אסור לכבס ולהוריד כתמים בשבת, אבל ידוע שדם לא יורד (או לפחות לא בקלות)מבגדים, ולפעמים אף משאיר סימן. אם במקרה מתלכלך לאישה נידה בגד תחתון מדם בשבת, האם מותר לה להרטיב אותו (בלי לסחוט)? 2.האם מותר ללכת עם כפכפים (לא של בריכה אלא מכובדות)

תודה רבה.

תשובה

ב"ה

שלומות,

גם דם יורד בעזרת מסיר כתמים. מכל מקום, הרטפת הבגד ללא שפשוף וללא כל מגע, נראית כדבר שבשעת דחק גולה ניתן להתיר.

ענין הקבקבים תלוי במנהג המקום. אם סוג נעל כזו נהוגה והיא מהווה ביטוי לכבוד שאותו רוכשים לשבת, מותר.
ואלי הקריטריון הוא אם היית הולכת עם נעל כזו לפגישה חשובה, לאירוע וכו'?

בברכה,

שי