שבת בר מצווה - יחסית דחוף

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/02/07 17:10 ט באדר התשסז

שאלה

בסייתע דשמיה אני יחגוג בר מצוה עוד כחודש וחצי ואת זה אני יחגוג בבית מלון (כשר גלאט), בין המוזמנים מזימנים הורי קרובים-רחוקים (משפחה מצד אישתו של דודי או "דודאית" במילים אחרות) בעיה היא שהם חילונים והם לא יכולים לבוא רק לסועדה שלישית, האם זה מותר מבחינת שבת?

ורציתי להגיד תודה, אני לא יודע אם אתה זוכר אבל אני זוכר שלפני חצי שנה בערך העברת שיחה אצלינו בישיבה (פרחי אהרן קרית שמואל) ובזכותך עד היום אני גולש כאן, אז תודה.

תשובה

ב"ה

שלום.

מזל טוב לרגל הכנסת לנועם עול מצוות .אשריך אחי!!!

תגיד להורים שלך שהם יציעו לדודים לבוא ולשבות איתכם בבית המלון למשך כל השבת (יש אוכל טוב וגם תוכנית וגם זורקים סוכריות וכ"ו..) ואם הם מחליטים שלא להיענות להצעה ולבוא תוך חילול שבת בשבת עצמה זה העיניין שלהם עם הקב"ה .כי בבחירה החופשית שיש להם הם מחליטים לחלל שבת וזה לא קשור אליך שהרי אתם הצעתם להם מצב שבוא הם יכלו שלא לחלל את השבת אך הם בחרו במודע אחרת.
עיין גם תשובתי "להזמין חבר לשבת" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/19346

ד"ש לרב שינובר .

מזל טוב,

עוזיאל אליהו,

.