שבת בבסיס!

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 24/09/10 15:27 טז בתשרי התשעא

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

שבוע הבא אחרי שמחת תורה אני צריכה ללכת לבסיס לסגור שישי שבת לצורך תורנות שמירה בבסיס אני שומרת שבת ואני רוצה לשאול :

1. אם ישימו לי שמירות באמצע הלילה מה אני אעשה איך אני אקום לשמירה בלי שעון מעורר?!

2. אם אני שומרת עם מישהו או מישהי שהם לא שומרים שבת מותר לי להגיד להם שהם קמים לשמירה הם יעירו אותי?למרות שהם יקומו בעזרת שעון מעורר בפלא'?

תודה, שבת שלום!

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א. את יכולה לכוון שעון מעורר מערב שבת לשעה שאת אמורה להתעורר.
אם זה שעון מכני שמופעל ללא סוללות מותר להפסיק אותו.
אבל אם הוא מופעל ע"י סוללות אסור להפסיקו,
ואם יש חיילות נוספות בחדר זה לא מעשי כי הצלצול ימשיך להפריע להם, אך גם לזה יש פתרון – להניח עליו שמכה וכרית וכך לא יפריע בצלצולו.

ב. בדרך כלל יש מי שאחראי להעיר את השומרים,
לפעמים זה שומרת הפלוגה,
אפשר לבקש ממי שממלא ערה באותה שעה ונמצאת בקרבת מקום.
בקיצור, לא חסרים פתרונות .

ג. אם את מבקשת מחיילת שבכל מקרה קמה לשמירה מותר לך לבקש ממנה שתעיר אותך, הרי היא לא מכוונת את השעון כדי להעיר אותך.

ובכל הפתרונות הנ"ל תבקשי מהם לא להדליק את האור כשמעירים אותך.

וה' ישמרך מכל רע ותחזרי לביתך לשלום,

חג שמח,

דני ארגמן