שבת אצל מסורתיים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/10/12 20:50 יז בתשרי התשעג

שאלה

בס"ד

שלום רב וחג שמח!

סבי נפטר בחול המועד מה שגורם שכל המשפחה המורחבת תעשה שבת ביחד אצל סבתי..

הילדים חונכו בחינוך מאוד דתי מבית וכך גם חלק מהכלות אלא שבמהלך השנים שעברו החליטו רובם לא לשמור שבת כדת וכדין..

על האוכל של מי מהם אני יכול לסמוך? מה הרב מציע?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

השאלה אינה על האוכל אלא על האנשים. הרי הם משפחה, אז צריך לשוחח אתם בכנות ולשאול האם ועד כמה הם מקפידים בכשרות: יש חילוניים שאוכלים כשר אבל לא מקפדים על עניני תולעים - תרומות ומעשרות וכד'.
אם אי אפשר לשוחח על כך (מפני שהם יעלבו וכד') אז אי אפשר לסמוך על הכשרות שלהם.