שבת או נקיון

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 16/08/02 13:45 ח באלול התשסב

שאלה

שלום,

קראתי ב"שמירת שבת כהלכתה" שלאחר שמפצחים גרעינים בשבת, יש לשימם ישר בקערה ולא ביד, בשביל לטלטל אותם כמה שפחות. עד כה, תמיד כשהלכתי עם חניכותי (כיתה ה') ברחוב בשבת (וזה קורה כל שבת) והן פיצחו גרעינים וזרקו על הרצפה, אמרתי להן לא לזרוק את הגרעינים על הרצפה כי זה מלכלך את הארץ, ונשאלת השאלה- מה עדיף- שארץ ישראל הקדושה תתלכלך (ואפילו סתם שנחיה כולנו בזבל) או סייג של סייג בשמירת שבת?

תשובה

עדי שלום,

כשאת הולכת ברחוב עם חניכותיך,טוב שאת קליפות הגרעינים ישימו בידם ויזרקו אותם לפח האשפה הקרוב.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני