שבע ברכות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/09/02 15:43 ו בתשרי התשסג

שאלה

שלום,

רציתי לשאול את הרב- איך נהוג לערוך את שבעת ימי המשתה לאחר החתונה (שבע ברכות)?

האם נהוג לעשות למשל יום אחד עם חברים של הזוג, יום אחד עם המשפחה, ומי בשאר הימים?

והאם מותר בערב אחד להזמין חברים וחברות של הזוג- באופן מעורב??! או נפרד?

והיכן נהוג וראוי לערוך את ימי המשתה האלו- בבית הזוג החדש או בבית ההורים?

תודה!!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.
ראשית מזל טוב !!!

מאוד תלוי במנהג. האם מדובר בחתן ספרדי או אשכנזי
ומאיזה עדה??
באופן עקרוני כשיש סעודה שיש בה פנים חדשות ומניין יש לערוך 7 ברכות .
העיקר הוא שלא יצא מחלוקת מהשאלה "איפה"
מצוות שמחת חתן וכלה היא מאוד חשובה ויקרה.
2)יש לשאוף עד כמה שניתן ולשמור על קדושה ושמחה יתירה.
בברכה,

עוזיאל