שבירת אירוסין בגלל נושאים כלכליים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/01/07 12:41 יב בשבט התשסז

שאלה

אחותי אמורה היתה להתארס לא מכבר עם בחור איתו יצאה למעלה מחצי שנה, וקרה דבר נורא:במפגש של ההורים ("וורט")התברר שההורים שלי יכולים לתת סכום כסף נמוך יותר מהצד השני. הצד השני אמר שיחשוב על כך, וכעבור יומיים הבחור נפרד מאחותי וקטע את הקשר!!! אין ספק שהוריו של אותו בחור השפיעו עליו בקבלת ההחלטה. שאלתי היא איך לנחם את אחותי מאחר והיא שבורה טוטאלית?

תשובה

שלום וברכה
זה באמת דבר נורא.
הורים השוברים אירוסין בגלל נושאים כלכליים זה באמת קשה מאוד, ודבר כל כך לא נכון לעשות.
אחותך שבורה, ובצדק. אחד הדברים היכולים לנחמה היא העובדה שאולי מעז יצא מתוק – אולי הבחור לא היה חזק דיו מול הוריו ואז הדבר היה מלווה אותה כל ימיה (השעבוד לחותנת), ואולי בכלל הוא עצמו התפרק מול עיני הוריו ואז טוב שהיא לא הקימה בית עם בחור מתפרק.
איני אומר שהכל לטובה. ההלכה אומרת כי על הרעה מברכים "דיין האמת" ולא "הטוב והמטיב".
ברם, העובדה שייתכן וזה כך, וייתכן שדווקא פולסה לה דרך לזוגיות טובה יותר עם בחור אחר – יכולה להיות בסיס לנחמה.

כל טוב והרבה שמחה.