שבירת איסור נגיעה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/12/19 17:10 כ בכסלו התשפ

שאלה

אני שומר נגיעה בחברה מעורבת שרובה חילונית

עד לפני כמה חודשים אחדים אני לא שמרתי נגיעה בכלל והייתי מחבק ידידה טובה שלי, אין שום דבר רומנטי או מיני בחיבוק, האם אני יכול להמשיך לחבק אותה למרות איסור נגיעה או שבגלל שהכוונות אינן רומנטיות מותר?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

איסור נגיעה שייך בכל אדם שהוא לא בן משפחה, ללא קשר לשאלת המשיכה הגופנית, אפילו אדם זקן או זקנה אסורים במגע מכיוון שחז"ל הדריכו אותנו שאנו צריכים להיות קדושים, לא מתחברים בין מינים שונים, ולכן אסור כל קשר שבין איש ואשה שאינם נשואים או בני משפחה.

אמנם היו שהקלו בנתינת שלום ביד שהיא פעולה חיצונית טקסית ללא קירבה כלל (גם בזה רוב הפוסקים אוסרים), אבל אין להשוות חיבוק ונישוק לנתינת יד בלבד, מכיוון שחיבוק ונישוק אסורות לחלק מהפוסקים מדין תורה, ואין להתיר חבוק אפילו כאקט חיצוני.

ככל שאדם שומר נגיעה מבני המין השני שאינם נשואים, כן הקשר בין האיש והאשה הנשואים הוא חזק יותר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

.