שבוע שחל בו

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/07/13 08:43 כז בתמוז התשעג

שאלה

מה זה "שבוע שחל בו" תשעה באב?

ואם ץשעה באב יוצא ביום שני, אז "השבוע שחל בו" מתחיל ממוצש שלפני? (כלומר - במנהג הספרדים לא אוכלים בשר רק יומיים...??)

אני לא זוכרת מה אבא שלי היה נוהג (לצערי הוא נפטר לאחרונה וכבר אי אפשר לשאול אותו....) אנחנו ספרדים

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מתוך שעור של הרב אליעזר מלמד - עיין בסעיף האחרון - סעיף כ"ג שם יש הסבר למושג: 'שבוע שחל בו...'
יש כאן כל ההלכות שנוגעות לנושא

file:///C:/Documents and Settings/שטראוס/שולחן העבודה/Yeshiva.org.il- מנהגי שלושת השבועות.htm