שאלת שלום בתשעה באב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/08/03 16:09 ח באב התשסג

שאלה

האם אסור לומר שלום למי שאומר לי שלום ברחוב. האין בזה הלבנת פנים

תשובה

בס"ד

ראה קבוץ הלכות על זה:

** אסור לשאול בשלום חברו בתשעה באב. ואפילו לומר "בוקר טוב" וכד' - אסור.

** אם מישהו מברך אותו לשלום - ישיב לו בשפה רפה כדי שלא יבוא לידי מחלוקת.\ שו"ע שם סע' כ. כה"ח שם ס"ק צ. בא"ח דברים כד \.

** אסור לשלוח בתשעה באב מתנה לחברו, שזהו בכלל שאילת שלום. אך מותר לשלוח מתנה או לתת צדקה לעני כל היום.\ כה"ח שם ס"ק צא. בא"ח שם \.

** לא יטייל בתשעה באב ברחובות כדי שלא יבוא לידי שחוק וקלות ראש.\ שו"ע שם סע' כא \.

** יש אוסרים לעשן סיגריות בתשעה באב ויש מתירין לעשן אחר הצהריים בצנעא בתוך ביתו.\ כה"ח שם ס"ק ג \.