שאלת חלום

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/02/02 03:23 כט בשבט התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שליט"א שלום רב,

1. כיצד ניתן לישאול שאלה לפני השינה במטרה לקבל תשובה במהלך החלום?

2.האם אדם פשוט השואל שאלה לפני לכתו לישון,

יש סיכוי שיקבל תשובה במהלך החלום?

3. אם לאדם ששואל שאלה, ולדעתו הוא קיבל תשובה במהלך החלום בדרך רמז או סמל מסויים, שלדעתו דבר זה הוא תשובה לשאלתו, האם יש להתייחס לדבר זה כתשובה אמיתית?

4. אבקש מהרב להסביר לי בבקשה בהרחבה את ענייני שאלת חלום, (האם מותר, למי מותר,וכו'.)

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

חלום הוא אחד משישים בנבואה אבל כדי שאדם יקבל נבואה הוא צריך להיות במדרגה רוחנית מסוימת על מנת שזה יקרה לו.
בעקרון משתמשים בפסוק "הנסתרות לה' אלוקינו וכו'" ובג' הפסוקים של ויסע ויבא ויט בקריעת ים סוף ובפסוק ויהי בשלושים שנה.
כשאדם ראוי לכך הוא שואל את השאלה ומהרהר בה וחולם את התשובה. כשהתשובה היא בדרך כלל ברמז. כיון שהיא באה מעולמות אחרים ולא עולמות ההגיון שלנו.
תוכל לראות על כך בספר "שו"ת מן השמים לרבי יעקב ממוריש. ועוד.