שאלות על טיול ושירת נשים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/10/13 21:13 טו בחשון התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי כמה שאלות:

1. כשיוצאים לטיול ארוך(4 ימים ברגל, 15-20 ק"מ ביום) האם יש לומר את תפילת הדרך? אם כן אז מתי? כשיוצאים לדרך? האם להגיד כל יום?

2. בטיול הזה בע"ה אני אישן בשטח ובבוקר יהיה צורך בנטילת ידיים, האם מותר ליטול ידיים כך שהמים ישפכו על האדמה?ואם לא מה צריך לעשות?

3. האם איסור אמירה דברים שבקדושה מול שירת נשים תקף רק לתפילת 18 וקריאת שמע או שזה גם תקף בפסוקי דזמרא ושאר חלקי התפילה וברכות הנהנין וכו'? (הכוונה היא שאם אני אנוס לשמוע שירת נשים- נגיד ברחוב או ששומעים מבית ששם מוזיקה חזקה)

4. במידה ואני באמצע תפילת 18 או קריאת שמע בתפילה ופתאום מתחילה שירת נשים מה יש לעשות?

תודה מראש :)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. אומרים תפילת הדרך כל יום בתחילת הדרך, כשמתרחקים מהעיר או ממקום הלינה.

2. אפשר שהמים ישפכו ויספגו באדמה.

3. יש מקום לאפשר דברים שבקדושה, כאשר הנשים שרות יחד ואתה לא רואה אותם.
ועיין - http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=572

4. כנ"ל.