שאלות מטרידות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/11/13 21:43 כט בחשון התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב!

יש לי כמה שאלות שמטרידות אותי והן נשאלות באופן כללי:

1) אם קורה שמישהו מבקש מה' שזכויות של בן אדם יעברו אליו ואותו בן אדם שמע את זה ולא אמר כלום גם לא שהוא לא מסכים, מתוך אמונה שהקב"ה מנהיג את העולם בצדק ושבוודאי לא ייתן לדבר כזה לקרות האם זה בסדר?

2)כדי להינשא האם זה תנאי הכרחי שהגבר ייתן לאישה דבר בעל ערך כספי כי נוצר מצב שלא במתכוון שאני ועוד מישהו ישבנו ברחוב ומן הסתם היו עדים שהסתכלו ( כך אני מתארת לעצמי) ולא דיברנו כלום אבל היה בי מבט אליו והוא התקרב בעקבות המבט והחלק הזה היה די ממושך כי בעצם המבט שלי רציתי לבדוק אם הוא מעוניין בי והוא התקרב משמע שכן ואז קרה שהרמתי עיניים לשמים ואמרתי בלב " שהקב"ה יצליח דרכינו", שוב מתוך רצון עז להרגיש קרובה לה' בכל מצב כי הרגשתי ממש לא בנוח באותה סיטואציה ושאלתי היא אם על אף הכל אין חשש לברית, נישואין וכו' והאם במעשה הזה יש צורך כלשהו לחזור בתשובה?

אשמח לתשובה בקרוב.

תשובה

שלום!

1) ה' שופט צדק.

2) אין חשש נישואין אם לא היתה נתינה של חפץ. אבל ראוי להיפגש רק באופן מסודר על מנת להתחתן ולא "לשחק" בזה.

כל טוב ובהצלחה!