שאלות מבנ''ע צרפת - דחוף !

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/08/02 21:10 יז באלול התשסב

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

אני בחור צרפתי במקור. עליתי ארצה לפני חמש שנים וזה כמה חודשים, לקחתי על עצמי לנצל את האתר "כיפה" באופן שבקרב הנוער של בני עקיבא בצרפת יוכלו להנות ממנו.

פשוט התחלתי לתרגם שאלות מצרפתית לעברית ולשלוח אותם לרב שמואל אליהו (אחיו של הרב ?) עם הכותרת "שאלה מבנ"ע צרפת" ואז, קיבלתי מהר מאד תשובה (כי הרב שמואל השתדל להקדים את השאלות שהגיעו ממני), אותה תרגמתי בחזרה לצרפתית.

העניין הוא שבהתחלה, הגיעו אלי שאלות רבות. אבל בזמן האחרון, לא הפנו אלי שום שאלה. ועכשיו, קיבלתי שוב שאלות ואז, נוכחתי לדעת שהרב שמואל כבר לא נמצא ברשימת הרבנים אליהם ניתן להפנות שאלות.

כך שאני עומד קצת נבוך. האם הרב שמואל עזב את האתר באופן סופי או זמני ? מה עם השאלות האחרונות ? האם אני אוכל להרשות לעצמי להפנות את השאלות מעכשיו לכבוד הרב או שיוכל להמליץ בעד רב אחר באתר ?

בכל מקרה, אני אצרף כאן את שתי השאלות שקיבלתי על מנת לחסוך זמן.

1)שמעתי שיש מרחק מקסימלי שאין ללכת יותר ממנו בשבת. הייתי רוצה לדעת כמה הוא, ואם אפשר בקילומטרים כי אני לא ממש יודע להמיר אמות לק"מ.

יוני

2)האם ניתן להשאיר מישהו במבוכה, בחור שמתכופף כדי לתת לך (לבחורה השואלת) נשיקה ולהגיד לו : "מצטערת, אני שומרת נגיעה" ?

יעל

תודה מראש וסליחה על האריכות.

דניאל (המתורגמן)

תשובה

ב"ה

דניאל שלום.

1.אתה יכול להמשיך לשאול שאלות באתר.יש כאן צוות רבנים נהדר .(הרב שמואל מאוד עמוס בעבודה )
אם תרשום את המילה "דחוף" אשתדל להשיבך מהר.

2.המרחק הוא 1 ק"מ (אלפיים אמה )

אסביר לך מהו איסור "תחומין"
נאמר בתורה בספר שמות" אל יצא איש ממקומו ביום השביעי" ומכאן למדו חז"ל, שאסור לצאת את העיר יותר מאלפיים אמה(קצת יותר מק"מ אחד),כדי לא לפגוע באופיה המיוחד של השבת.
תחילתו של תחום זה נמדדת מן הבתים האחרונים של היישוב לכוון ההליכה.(כשיש עירוב)או מביתו הבודד של האדם כשאין עירוב.
אדם הצריך ללכת מישוב לישוב במרחק הנ"ל עליו להניח בערב שבת מזון לשתי סעודות לפני תום נמרחק של אלפיים אמה, או אז קובע הואאת מקום שבתו/מנוחתו בתחנה זו.הכנה זו של עירוב תחומין גורמת לכך שהאדם יכול מאותה נקודה ללכת אלפיים אמה נוספים, אך נשללת ממנו האפשרות לצאת לכוון אחר.

2.כן.
כל הכבוד לך יעל שאת שומרת נגיעה.
את מצילה אותך ואותו מאיסור !!!
כמובן שיש להסביר לו פנים ולומר שלום נאה עם חיוך רחב ולבבי. אבל "בלי ידיים "

דניאל חזק ואמץ !!!
שנה טובה ומבורכת.

עוזיאל אליהו.