שאלות לתשעה באב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/07/02 09:14 ט באב התשסב

שאלה

לכבוד הרב

אקווה מאוד שלא אאלץ להשתמש בתשובות לשאלות הבאות

א-אים בט' באב אסור לשבת על כיסא גבוה מטפח האים מותר לשבת בבית הכיסא?

ב- האים יש להיסתפק בהנחת אבן תחת הכרית בשינה או שיש לישון על הריצפה?

ג-מדוע אין הופכים את ט' באב ליום אבל לאומי?

ד-אים אדם שנוהג כמנהג י-ם ומניח תפילין בשחרית נאנס ולא התפלל שחרית האים עליו להניח את התפילין בבית או ללכת למנין שנוהגים להניח תפילין במנחה?

בתקווה שלא אאלץ לשאלות האלה בשנה הבאה ובתיקווה שכבוד הרב לא יצליח לענות על השאלות כיוון שנעסוק בהקרבת קורבנות בבית המקדש

תשובה

בס"ד

א- מותר
ב- אבן ומזרון על הרצפה
ג- הוא כך
ד- להניח בבית ואם הוא מתתפלל במקום שמינחים תפילין במנחה - יניח איתם אפילו אם התפלל שחרית בתפילין כדי לא לפרוש מהציבור.