שאלות בהלכה

חדשות כיפה הרב שי פירון 10/03/02 15:24 כו באדר התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב!

יש לי כמה שאלות בהלכה :

1. האם מותר לקרוא ספרי חול בשבת?

2. האם מותר להקליט בוידאו בשבת? (כלומר לכוון את הוידאו כך שיקליט בשבת בשעה כלשהי)

3. האם מותר לי ללחוץ את היד לאדם שמושיט לי את ידו ולא מודע לשמירת נגיעה? (ומנסיון יכול להיווצר מצב לא נעים)(זה יכול להוביל להלבנת פנים)

רציתי להודות על העזרה והמענה!

תשובה

ב"ה

שלומות

אני מראש, מבקש את סליחתך על קיצור הדברים אף שיש להאריך בהם. לצערי הצתברו למעלה ממאיתים(!) שאלות ואין סיפק בידי להענות כראוי.

1. מותר לקרוא ספרי חול אם הם ספרות יפה וכו' אף שעיקר הזמן בשבת מיועד ללימוד. ובודאי שספרים טובים ומתאימים עדיפים על עיתונים.
2. מתחנות ישראליות ודאי לי שאסור ולו מהסיבה החינוכית שיש בכך לגטימציה לחילול שבת. מתחנות זרות, ניתן למצוא היתר אלא שכאן אנו נכנסים לשאלות של עיקר וטפל בחיים...
3. אם יש מי שיעלב ובעיקר שמדובר בפגישה חד פעמית - יש מי שמתיר.

ברכת ה' עלייך,

שי