הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/07/13 08:11 ז באב התשעג

שאלה

שלום

היכן מצוין איסור הנסיעה בשבת?

תודה

תשובה

שלום!

יש בעיות רבות הכרוכות בנסיעה ברכב בשבת, כשהבולטת ביותר היא הבערת האש במנוע ובאורות הרכב שאסורה בשבת, כמו שכתוב בתורה (שמות ל"ה, ג'): "לֹא תְבַעֲרוּ אֵשׁ בְּכֹל מֹשְׁבֹתֵיכֶם בְּיוֹם הַשַּׁבָּת".

ישנן עוד איסורים רבים בנסיעה, כמו יציאה מחוץ לתחום, מוקצה, כיבוי, יצירת זרם חשמלי והפסקתו (שדנו הפוסקים אם איסורו מדאורייתא משום בונה או מבעיר או מדרבנן).

כל טוב!