שאלה ששאלתי גוי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/07/19 20:35 ח בתמוז התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב

אם שאלתי גוי מפורסם בטוויטר אם הוא מאמין באלוקים והוא ענה לי שהוא מאמין בעצמו אז עניתי חזרה שרק אלוקים היה יכול ליצור אותו, היו שם עוד אנשים שהגיבו תגובות שונות משלי

האם זה חילול השם?!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין כאן מושג של חילול השם במובן הרגיל. אבל צריך לדעת שכל אחד יכול לענות רק על דברים שהוא שייך אליהם. גוי אין לו מושג באלוקות, אפשר לשאול את הזמן על קול, מוסיקה וכדו', אבל אמונה בקב"ה איננה שייכת לגויים, ואפילו המאמינים שבהם הם מאמינים ברמה המוחשית של אלוקים הנולד מאשה, אין להם את התפיסה המופשטת באלוקות העלינה שהיא שייכת רק בעם ישראל. ולכן בענייני אמונה יש לפנות רק לחכמי ישראל.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ