שאלה לגבי אחד מהחוקים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/06/20 11:00 כ בסיון התשפ

שאלה

שאלה לגבי החוק בתנ״ך ״ועזב את אביו ואת אימו ודבק באישתו״, כנראה כי אם ימשיך לדבוק בהוריו תיווצר משפחה מפורקת, למה אין חוק כזה גם לנשים? ״ועזבה את אביה ואת אימה ודבקה בבעלה״ לדעתי לבנות דווקא יש יותר נטייה להיות קשורות לאמא, לבעל אסור לדבוק בהוריו לאחר החתונה כדי שלא תהיה משפחה מפורקת ולעומת זאת לאישה כן?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כל מצוות התורה הם לזכר ונקבה כאחד, מלבד מצוות עשה שהזמן גרמן שבהן נשים פטורות וגברים חייבים. כשם "לא תחיה כל מכשפה" אין בין זכר ונקבה, וכל החוקים הם לכולם, אמנם לפעמים נאמרים בלשון זכר או בלשון נקבה, בגלל צרכים שונים.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ