שאלה דחופה - כתיבה בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/06/13 23:16 יט בתמוז התשעג

שאלה

שלום רב,

אמא שלי חטפה דלקת במיתרי הקול, היא לא יכולה לדבר כלל ורופאת אף-אוזן-גרון אף אסרה עליה אפילו ללחוש בשלושת הימים הקרובים. בינתיים היא מתקשרת איתנו באמצעות התכתבות. היא מרגישה צער ותסכול שלא תוכל לתקשר בשבת הקרובה. האם על דבר כזה יש היתר של כתיבה? יש משהו שאפשר לעשות?

תודה רבה!

תשובה

שלום!

עצתי היא להכין מלפני שבת פתקים עם מילים ומשפטים בסיסיים (כמו "שבת שלום", "מה שלומך", "אני רוצה..." וכן לפי העניין), וכן להכין פתקים עם אותיות (אפשר לקחת ממשחק "שבץ נא" וכדומה) ואפשר להניחם זה לצד זה ולהרכיב בעזרתם מילים ומשפטים, ובלבד שלא מחברים את האותיות בתוך מסגרת קבועה (עיין שמירת שבת כהלכתה פרק ט"ז, כ"ג).

לסיום אברך מתוך ההפטרה של פרשת פנחס (שנקראת כשהיא חלה לא בשלושת השבועות), שם מתואר כי ה' מתגלה לאליהו ברעש, ואז אומר לו: "לא ברעש ה'", כי אם ב"קול דממה דקה". גם בדממה יש עומק גדול, שמעל המילים, ואפשר לנסות להתחבר דווקא לשקט.

ועם כל זה, מעלת האדם מיתר הבריאה היא בהיותו "מדבר", ועל כן אברך שבקרוב תתרפא הדלקת, ושוב תשמעו את אמכם בקול ברור ונעים!

שבת שלום ורפואה שלימה!

* התשובה ניתנה על ידי חתן הרב.