שאלה בקשר ליהדות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/01/14 17:02 ב בשבט התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

הייתי בבית העלמין יחד עם חברים.

ביציאה לא שטפנו ידיים בכלל, ואחר כך נגענו בפלאפון, באוכל ועוד...

חברות שלי לא הכניסו את הבגדים לכביסה, אני הכנסתי.

מאז יש לי חשש שאי שטיפת הידיים תגרום למשהו, האם יש סיבה?

כי ידוע לי שחובה לשטוף ידים לאחר בית עלמין מה שאנחנו לא עשינו, ואז נגענו בדברים רגילים.

מה אמור לקרות?

ודבר שני, הפלאפוו או הבגדים (הפלאפון שמש כמצלמה בבית העלמין והבגדים לא כובסו) האם הפלאפון והבגדים, לאחר שמשהו אחר נוגע בהם, שלא היה בבית העלמין (אף הפלאפון והבגדים היו) נחשב לטמא?

כי למעשה הוא נגע במשהו שהיה בבית העלמין.

אודה על תשובתך,

זוהי שאלה שמטרידה אותי זמן מה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

קשה להבין את ההתנהגות שלכם:
א. לשם מה ללכת לבית קברות? זה לא מקום להסתובב בו...
ב. מדוע תחילה לזלזל בנטילת ידים ואחר כך לדאוג שלא נטלת.

מכל מקום התשובה לשאלה שלך: הטומאה היא רק על הידיים (לכן צריך ליטול ידיים) הטומאה הזאת לא עוברת לדברים אחרים.
אם שוכחים ליטול ידיים ביציאה מבית הקברות, נוטלים ידיים מיד כשנזכרים.
אם את רוצה שיהיה לך תיקון מלא - תבטיחי שדבר כזה יותר לא יחזור.