שאלה בנושא זוגיות,צריכה עזרה!

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 02/09/10 01:08 כג באלול התשע

שאלה

שלום רב,

אני נמצאת כעת בתקופה לא קלה בחיי,תקופה של בלבולים ולבטים קשים.

הסיפור הוא כזה,

אני בת 22 כמעט נמצאת במערכת יחסים ארוכה יחסית(מס' שנים) המתבססת על יחסים טובים,יחס של כבוד,הבנה,יחס דואג אך למרות כל זה,האהבה לא עזה!

לפני מס' חודשים פגשתי במקרה בחור.

היינו נפגשים במקריות לעיתים קרובות,מחייכים אחד לשניה וזהו.

הבחור הזה לא יצא לי מהראש חודשים שלמים עד שיום אחד נפגשנו והתחלנו לדבר.

מאז...לא יודעת אם להגיד לצערי או לטובתי

אנחנו מדברים על בסיס קבוע..סיפרתי לו על הקשר שיש לי ועל זה שאני מרגישה שחסרה לי אהבה אמיתית בלב...

הסיפור הוא די ארוך

אני כרגע נמצאת במצב שאני עדיין במערכת יחסים שקשה לי לוותר עליה בקלות כיוון שאני מקבלת יחס חם,כבוד,הבנה לא כמו הרבה גברים שלא מתייחסים כך,מצד שני הבחור שאני מדברת איתו שמושך את ליבי,שלא יוצא מהראש...בחור דתי שאני חושבת שזה לא סתם מקריות שנפגשנו.

לא יודעת מה לעשות...מצד אחד קשה ללכת ולעזוב משהו טוב אחרי כל כך הרבה שנים,מצד שני אני לא מצליחה לוותר על הבחור הדתי שגורם לי להרגיש אהבה אמיתית.

לא רוצה להמשיך במצב הזה...נמאס לי אני בחורה מוסרית ואני מרגישה שאני נסחפת למערבולת מסוכנת.

תשובה

לשואלת שלום,

א. את כותבת שיש לך מערכת יחסים של כמה שנים עם הבחור,
זה מספיק זמן כדי להחליט אם את הולכת על זה או לא,
נכון שאת מרגישה חסרון שאין אהבה עזה,
אבל הזמן לא יביא מזור לכך,

ב. תשאלי את עצמך, האם את מסוגלת להסתפק בבעל שנותן "יחס של כבוד,הבנה,יחס דואג" ?
בעל שאוהב אבל ללא "אהבה עזה"?

תקחי בחשבון שני דברים:
- לא כל אישה זוכה לבעל עם תכונות כאלה, אפילו מי שהתחתנה עם בעל ש"גרם לה להרגיש אהבה אמיתית" עדיין זו לא ערובה לכך שיהיה בעל מכבד ותומך.

- יחד עם זאת אם נקודת הרגש הזו לא מרפה ממך ומפריעה לך עד כדי בנית מערכת יחסים כפולה,
עם בחור מכבד ועם בחור סוחף, זה מלמד על כך שלא קל לך לוותר על דגש באהבה הסוערת, לפחות בתחילת הדרך.

ג. זו נקודה חשובה - שצריך לתת עליה את הדעת - כיוון שהיא יכולה לחזור על עצמה גם אחרי החתונה.
נניח שלאחר חמש שנות נישואין שבמהלכן ישנן ירידות ועליות, כעסים ותסכולים ושחיקה בזוגיות,
יופיע במהלך העבודה בחור נחמד, שמספק תמיכה אמפטיה ורגש רענן, דבר שלא יהיה בנמצא בזוגיות שלך, מה תעשי אז?! וזה לא משנה עם מי את מתחתנת עכשיו...

כדאי להיות מוכנים לכך כבר עכשיו, להציב לעצמך גבולות, ולא לתת לריגושים לחדור למרחב הנפשי שלך.

ד. תאמדי את היכולת שלך לעמוד בכל אחד מהמצבים ותחליטי באיזו דרך את הולכת,

וה' ינחה אותך בדרך יושר.
בברכת שנה טובה,

דני ארגמן