שאלה|לגבי שקר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/07/09 15:36 ז באב התשסט

שאלה

אני מחפש עבודה ואני ממש צריך עבודה רציתי לדעת האם אני יכול לשקר לגבי העבודה כי אם אני יגיד להם את האמת הם בטוח לא יתנו לי לעבודה כי פעם שעברה אמרתי רק אמת ולא נתנו לי לעבוד מה אני עושה??

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אני בטוח שאם תשקיע מאמץ תוכל למצוא עבודה גם בלי לשקר.
מי שמתרגל לשקר, בסופו של דבר משלם על כך מחיר יקר. רק השבוע דובר בחדשות על קצין בכיר שמשלם מחיר יקר על כך שהוא שקר.
אדם צריך להיות איש אמת, גם אם יש לכך מחיר.
לכן מצד אחד אסור לשקר.
אבל מצד שני, לא חייבים לומר דברים שלא שואלים אותך עליהם. אמנם זו לא דרכם של אנשי אמת אבל זה לא שקר.

לדוגמה: אינך יכול לומר שיש לך נסיון בתור מדריך אם זו פעם ראשונה שאתה מבקש עבודה בהדרכה. אבל אתה לא חייב לספר אם נכשלת בהדרכה, אלא אם כן הם שואלים אותך בפרוש.
בהצלחה