שאומרים אחרי הלימוד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/07/10 18:18 כד בתמוז התשע

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

שאומרים תפילה אחר הלימוד: "מודה אני לפניך ה' אלהי ששמת חלקי מיושבי בית המדרש, ולא שמת חלקי עם יושבי קרנות. שאני משכים והם משכימים, אני משכים לדברי תורה והם משכימים לדברים בטלים, אני עמל והם עמלים, אני עמל ומקבל שכר והם עמלים ואינן מקבלים שכר, אני רץ והם רצים, אני רץ לחיי עולם והם רצים לבאר שחת."

'יושבי קרנות'

' רצים לבאר שחת'

על איזה אנשים מדברים עליהם? כי ממש קשה לי להגיד זאת אחרי שאני לומדת תורה, כי אני חושבת על האנשים שאני מכירה שלא לומדים תורה ..

וזה גורם לי לחשוב מחשבות שליליות על אנשים שלא לומדים.

תודה רבה רבה!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לשמחתי יש הרבה אנשים טובים שלא עליהם מדובר כאן.

אבל לצערי יש גם הרבה אחרים:
אלו שבזמן הזה מתמכרים לכדורגל...

חמור מכך אלו שקונים פיס ומשקיעים בטוטו.

כל אלו שמבלים שעות בבתי קפה סרטים תאטרון ומועדנים...

(אפשר לראות פה ושם סרט או הצגה טובה וגם לשבת בבית קפה - אני מזכיר כאן את אלו שזו תכלית חייהם...).