רצון להתחזק

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/01/16 01:14 יז בשבט התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בחור בן 22 הייתי בעברי ממש חזק בדת ועכשיו קצת התדרדרתי, פחות שיעורי תורה נפילות פה ושם אפילו שאני מקפיד על דברים מסויימים אני עדיין מרגיש את ה"נפילה" כביכול, ומבחינת ספרי מוסר אני קראתי לא מעט ועניינים של אמונה גם קראתי וכו' , ולמרות כל מה שקראתי ושאלתי לא קיבלתי תשובה ברורה לשאלה הבסיסית ביותר..

מאיפה אני מביא את הרצון להשתנות ולהתחזק ? דרך ההתחזקות היא קשה ומפרכת זה ידוע אבל מה יעשה האדם שאין לו את החשק או הרצון להגיע לכך ?

תשובה

ב"ה

שלום.

שמע, המצב שלך הוא נהדר!!
כפי מה שאתה מתאר אז אתה נורמלי לחלוטין. כל אדם באשר הוא אדם יש לו עליות וירידות ,מצוות ועברות. חוזקות וחולשות.
החכמה שלך היא להכיר טוב יותר יותר את עצמיך ,את נקודת החוזקה ואת נקודות החולשה וכך להיות מודע יותר לעצמיך ולחולל שינוי מדוייק ועוצמתי באותן נקודת "רכות".

עצתי אליך שתצייר עץ על דף,[ "כי האדם עץ השדה" ]וכמו שלעץ יש שורשים שבעזרתם הוא שואב כוח וחיים כך גם לך יש מקומות ,אנשים או דברים אחרים שנותנים לך כוח.
מה הוא הדבר שממנו אתה[ שואב חיים?]
מה הוא הדבר [שמעניק עוצמה?]
מה הוא הדבר [שנותן לך את הכוח לקום בשבילו בבוקר?]
מה הוא הדבר [שמחייה אותך?]
מה הוא הדבר [שאתה שמח בשבילו?]
כשתענה לעצמיך על שאלות אלו תוכל לדעת כיצד ואיך לעלות שוב וכפי שכותב הרב קוק בשמונה קבצים (ד ,קג) [בֶּן אָדָם,
עֲלֵה לְמַעְלָה עֲלֵה,
כִּי כֹּחַ עַז לְךָ,

יֵשׁ לְךָ כַּנְפֵי רוּחַ,
כַּנְפֵי נְשָׁרִים אַבִּירִים,

אַל תְּכַחֵשׁ בָּם
פֶּן יְכַחֲשׁוּ לְךָ,

דְּרוֹשׁ אוֹתָם –
וְיִמָּצְאוּ לְךָ מִיָּד.]